Vad jag kan om poker?

Jag fick frågan, vad jag kan om poker. men käre någon, det är inte mycket. Jag vet att har med fem hjärter, från 10 till ess, då vinner man. Hur ofta får man det?

Sedan ska det finnas strategier och slughet i detta spel. Jag är ännu inne på modellen att det är mycket tur, för hur kan man, åtminstone i början, kunna lista ut vilket kort det är som kommer. Ja sannolikheten, visserligen. Men icke vilket kort som kommer. Sannolikheten ökar ju om man “bara” behöver en kung och det finns tre ute. Eller så kan jag behöva ett svart kort, det finns det tretton av.

Jag fick uppdraget att skriva om min okunskap här på min sagoblogg. Det är i och för sig tur, på den här bloggen handlar det om sagor och och sägner. Många är väl de historier, som nu kanske blivit sagor, om män som sitter med höga pokerhänder. Innan de rakar hem vinsten får de en kula i huvudet i stället för en massa pengar. Hur kul är det?

Jag skriver män, eftersom jag tror att kvinnor har bättre förstånd och inte ger sig in i dessa lekar. Läs en saga i stället, det är skojigare. Vill du ändå ge dig på poker, här har du en länk där det finns en del info. www.pokerodds.nu

Mycket Nöje
GW

Lämna ett svar