Parfymsäljaren

En kompis till mig berättade följande historia. Den ska ha utspelats någonstans i USA, Var exakt minns jag inte.

Det handlar om en kvinna som åker till ett köpcenter. Hon spenderar någon timme där, shoppar lite, kollar in en delsaker. När hon är på väg att lämna centret kommer det fram en man och erbjuder henne att köpa en fin parfym. Kvinnan tackar nej.

Det är inget som hindrar försäljaren. Han följer efter henne och erbjuder bättre och bättre affär. Väl framme vid bilen plockar kvinnan fram nycklarna, och ska låsa upp bilen. Då känner hon hur försäljaren sprutar något i ansiktet, och innan hon vet ordet av har hon svimmat.

När hon så småningom vaknar, ser hon att bilen och allt är borta. Alla tillhörigheter är försvunna. Hon tar sig upp i stående ställning, tittar sig yrvaket omkring. Och börjar gå möt köpcentret. När hon kommit en bit, ser hon ner mot vägen, där det tydligen inträffat en trafikolycka. Och, jodå, det är hennes bil. Nu fullständigt demolerad. Hon påkallar polisens uppmärksamhet och berättar hela historien. Polismannen tittar henne djup i ögonen och säger till att hon ska följa med. Polisen tar drogtest på henne och det visar sig att hon har droger i kroppen. Vittnen har sett någon fly från platsen, iklädda jeans och en ljus tröja, exakt så som kvinnan var klädd.

Hon fick ta sitt felaktiga straff, och parfymförsäljaren prövar säkert sina vingar på annat håll.

Lämna ett svar