Hasardspel

Ordet Hasardspel kommer från franskans hasard. Det är en sorts tärningskast. Det kan i sin tur komma från arabiskan. Man spelar om pengar eller någon annan egendom. I spelet har slumpen ett ganska stort inflytande.

Man har utvecklat hasardspelet från att tidigare bara handlat om tärningsspel till att numera innefatta även lotterier, vissa kortspel och bingo. Alla med slumpen som avgör.

På de stora casinon runt om i världen finns det naturligtvis inslag av hasardspel. Då med tärningar och kanske enarmade banditer kan räknas dit. Kortspel är ju skicklighetsspel. Roulette, nja, av slumpen kan man säkerligen räkna ut någon form av statistik, men det kan nog räknas till hasardspelen.

Någon idé på att tjäna pengar läste jag på Internet. Det gick ut på att man spelade på rött eller svart så länge så att det slog in. Förlorade man, så dubblade man insatsen. Självklart kan man spela på det sättet och veta att sin satsade färg alltid kommer fram. Men hur lång tid tar det? Minns berättelsen om killen som uppfann scackspelet. Han ville ju bara ha ett riskorn i den första rutan. Sedan skulle det fördubblas i varje ruta. Nu minns jag inte på rak arm vad resultatet blev. Jag har för mig att det skulle täcka Sveriges yta, med nio meter.

Du hittar mera info om hasardspel på www.hasardbonusar.se

Lycka till

Lämna ett svar