En resa från Orsa!!!

En resa från Orsa – och åter!!!

En blondin från Orsa tyckte det var ganska tråkigt där. Hon ville gärna posera för den stora modetidningen L, eller egentligen Elle. Blondinen bokade ett flyg, som tog henne hela vägen från Orsa till Falun, allt i tro och hopp att L fanns på plats. Hon började sin resa ut i det okända.

Blondinen, som hette Elsa, hade aldrig varit utanför Orsa tidigare. När hon steg av flyget på Faluns flygplats kände hon en viss oro. Det verkade som om skuggorna var längre och större här i Falun. Det var spännande och lite oroligt. En resa innebär alltid nya upplevelser.

Hon blev allt mera förvirrad och tog sin tillflykt in i ett stort hus. Där bodde Bo och han hade varit i Borlänge. Han visste hur världen såg ut. I stället för att ta flyget till Falun, skulle du ha tagit bron över Dalälven, sa Bo till Elsa.

Du kan börja din promenad härifrån, och när du då passerat bron, så kommer du att se världen som en blixt från en klar himmel. Det är som om du tittar genom ett nyckelhål. Vill du inte gå in i den världen, jag då tittar du in i nästa nyckelhål. När du ser vad du önskar dig, då är det bara att kliva in i rummet och leva livet.

Elsa provade att titta in i de olika nyckelhålen. Hon blev inte klokare av avd hon såg. I stället blev hon mer och mer förvirrad. Hon ville resa, men det fanns ju inget ställe som visade på härliga resor och rese minnen.

Hennes önskan att få bli fotograferad av L kom också på skam. När Elsa funderat tillräckligt länge insåg hon att inget var speciellt lockade och kul. Hon tog därför tåget tillbaka till Orsa, och där lever hon ännu och mår riktigt bra i det verkliga jordnära livet.

Lämna ett svar