En fin bild!

Den här fina bilden hittade jag på en blogg. Språket förstod jag icke, men bilden var fri för publicering och då tänkte jag att den passar alldeles utmärkt här på Sagobloggen. Det är indianer i samspråk. Kanske de berättar något för varandra, en vandringssägen eller ett livsöde. De hade inte de hjälpmedel vi har idag med att lagra och skriva. Bär var det muntlig berättartradition som gällde. Dagens ursprungsbefolkning i Nordamerika har i de flesta fallen tagit till sig de moderna hjälpmedlen. Men jag har en uppfattning om att många använder sig av gamla berättartraditioner.

Jag vill med denna bild bara påminna om att det går att lägga ifrån sig surfplattan elller datorn, sätta sig i en grupp och berätta för varandra. Idag kallas det för storytelling, men det är i grunden en helt vanlig berättelse. Så tappa inte taget, njuta av det mänskliga.

Indianer i samspråk

Indianer i samspråk

Lämna ett svar