Det spelande Trollet

Det var en gång ett troll som skulle åka in till staden. Han satte på sig bästa kostymen och så hade han en mask för ansiktet, så att han såg ut som en människa. Det enda lilla problemet var svansen. Den fick han tejpa inne i byxan, mot den ena benet. Var det ingen som tafsade på honom, gick det bra.

Just denna dag ringde trollet och beställde en taxi till skogsbrynet. Taxin kom och trollet hoppade in. Han satte sig i baksätet och trots att han hade tagit de breda byxorna, stramade svansen åt. Han försökte rätta till det hela, men det gick inte. Strunt samma, tänkte han.

De kom snart fram till stadens spelpalats. Trollet kunder inte en enda casinoregel. Han hade dock bestämt sig för att spela. Han växlade in några marker och ställde sig vid ett Roulettebord. Tittade på när de andra spelade. De flesta verkade förlora. Trollet kom fram till att man nog skulle lägga sin marker på en siffra. Kom siffran upp så kom det en hög med nya marker.

Trollet funderade ett tag på vilken siffra han skulle välja. Han tog nummer tretton eftersom han just detta år skulle fylla trettonhundra år. Kulan rullade igång och den stannade på nummer tretton. Oj vilken hög med marker det blev. Han lät allt ligga kvar och det blev naturligtvis nummer tretton igen. Nu kom personalen in med en skottkärra med en stol på. Där placerade dom trollet med lite våld. La i alla marker i skottkärran och körde ut honom på gatan och skjutsade honom hela vägen hem still skogen och tippade av honom. Det var nämligen inte första gången trollet var i staden och spelade. Han använde markerna till att bygga sitt hus. Nu när svansen växte så var han ju tvungen att bygga ut huset.

Lämna ett svar